Search

Sunshine Apartment by Annkur Khosla Design Studio | Mumbai

Updated: Jun 22

This project brief required the designer to do the interiors of the fifth floor of Sunshine Apartments, in South Bombay.


The building was constructed in the 1920s and the theme of Art Deco resonates throughit. Hence, the house was re-designed in an Art Deco style as well, while alsokeeping it at its functional best for the client.


(Click on > to view all the images and double click on the image to enlarge it. This may take some time to load)





( On a side note : India's Best Homes feels excited to share that we have launched an E-Book featuring 40 Luxurious Indian Homes with project cost, concept notes, high-quality photographs, location, area, and layout plans.


If you're looking for home design ideas right now, check it out: Fantastic Forty E-Book )



The entrance foyer opens with a minimal floor pattern and a subtly fluted oak backdrop with a closets pace. Further ahead, you come upon a mirrored partition that opens into the dining space, paneled with a similar ribbed effect. The open balcony is held up by twin columns with Ionic capitals, and the art deco grill has been restored to its original glory. The brass door handles and knobs, keyholes and details in the carpentry around the house are bespoke. The art was specially commissioned to fit a waved wall.


The carpet was cropped out which simply left a border running along the patterned floors. The window frames were padded up to strengthen them as well as add a staggered wood aesthetic. They did away with curtains completely. In the den, they took an artwork and put it on a sliding panel which works as a sliding window.


The wooden screens in classic geometric patterns work as partitions to transform private rooms into an open and flowing public space with their varying wood finishes adding a subtle texture and depth. The enclosed balcony also works as a study, to just read, watch TV, think or gaze out at the spectacular view.


Design firm: Annkur Khosla Design Studio

Photo Credits: Photographix