Search

House with the Vault by Plank.Studio

Updated: 3 days ago

Set in a busy neighbourhood in North Delhi, this project has been an exercise in exploring new client sensibilities. We started with a site which was constructed 20 years ago and had a layout which was completely unsuitable for the client's family.



(Click on > to view all the images and double click on the image to enlarge it. This may take some time to load)



( On a side note : India's Best Homes feels excited to share that we have launched an E-Book featuring 40 Luxurious Indian Homes with project cost, concept notes, high-quality photographs, location, area, and layout plans.


If you're looking for home design ideas right now, check it out: Fantastic Forty E-Book )

We opened up the spaces with the use of sliding folding partitions between drawing and dining areas, large sliders between the porch and the guest room. Large toilets were planned out, the size of the master bedroom was doubled and the servant quarters moved with now double the size.

All these changes meant we sacrificed a room which was previously unusable because of no ventilation and sunlight. All the new spaces enjoyed beautiful sunlight and ventilation. With the aesthetics, our approach revolved around the use of pastels. The furniture pieces were custom designed and made in our inhouse workshop. The result was a complete change in lifestyle for the clients.

Location - North DELHI

Site and built up area - 2200 Sqft

Firm: Plank.Studio @plankdotstudio

Design Team: Dhruv Agarwal @cpt.dhruv Ram Narain @ram_interior Shane Alam @__shanu_yameen

Photography Credits: Dhruv Mehta @dhruvmehtaphotography .

.