Search

EARTH House in Goa by SAV Architecture + Design

Situated alongside a canal lined with coconut trees in the quaint village of Siolim, in North Goa, the Earth House is designed with earthy stone and teak wood textures shaded courtyards around large existing trees and a large water pool around palms reflecting the gentle and rooted nature of our Earth.


Fronting the canal, the earth house consists of long fluid bays that open towards it offering views of the quaint coconut palm filled water edge. The double height living room extends further into the landscape shaping a linear infinite pool while the other bays of the dining, bar and kitchen all extend to form louvred semi- open spaces creating a dissolved edge condition. Existing old trees are preserved all around the house with internal courtyards shaped around them to give a truly outdoor and tropical mood within the interiors.


The entrance to the house is through a custom crafted teak wood louvred door shaping a modern semi-open veranda and creating a warm, inviting feel into this large house through its perforated sunlight on the cool concrete floors. The internal courtyard adjacent to this veranda brings natural light and connection to outdoors while also creates a path to the double height living with its Fibonnaci style spiral stairs.


The spiral stairs was designed as a sculptural element within this large double height space, and was crafted out of a spiralling white metal balustrade enhancing its floating and sculptural feel. Wooden treads create warmth whilst continuing the warm details found through the house.

(Click on > to view all the images and double click on the image to enlarge it. This may take some time to load)




( On a side note : India's Best Homes feels excited to share that we have launched an E-Book featuring 40 Luxurious Indian Homes with project cost, concept notes, high-quality photographs, location, area, and layout plans.



If you're looking for home design ideas right now, check it out: Fantastic Forty E-Book )


Project by @studioamitavikrant

Photos by @fabien_charuau